Odormute™ Composter Formula / Komposztáló formula (komposztálást elősegítő szer)


 • Óvja környezetét, saját és kedvence egészségét környezetbarát termékek használatával!


 • Felgyorsítja a komposztálás során végbemenő folyamatokat.

 • Környezetbarát megoldás! Teljesen vegyszermentes! 100% -ban lebomló!

 • "Odormute™ Composter Formula;"
 • Itt elérheti az Odormute™ Composter Formula MSDS lapját.

  Magas koncentrátumú természetes lebontó készítmény. Hatóanyagként különböző segítő baktériumokat, enzimeket tartalmaz, amik előidézik a szervesanyagok, növényi maradványok lebontását átalakítását tápanyagban gazdag komposztá. Az Odormute™ Composter Formula nem mérgező, használata teljesen biztonságos.

  A készítmény használata kimondottan biológiai kezelés.

  Magyaroszágon a hulladék összetétel %-os alakulásából kitűnik, hogy a szerves hulladék még mindig magas arányban van jelen. Sokak kérdése, hogy mit tegyek a zöld hulladékkal, növényi konyhai hulladékkal? Ne dobja ki a szerves hulladékot, hanem komposztáljon, ha teheti! A folyamatok felgyorsítása érdekében olvassa el a komposztálás menetét.

  Az enzimek fehérjék, melyek a biológiai lebontási folyamatokat indítják el, azaz katalizátorként működnek. Az enzimek működésükkel szikraként hatnak a baktériumok beindulásához. Az enzimeket élő szervezetek állítják elő és nincs más dolguk, mint a hulladék lebontása. Az enzimek ártalmatlanok, nem mérgezőek, nem okoznak irritációt, nem veszélyesek.

  Az Odormute™ Composter Formula

 • hatékony, mert már több, mint 50 éve működik
 • természetes összetevők
 • biztonságos
 • nem mérgező
 • nem maró
 • nem veszélyes
 • könnyű használni
 • Mikor lehet komposztálni?

  A legjobb időszak a komposztálás elkezdéséhez a tavasz. 4 °C alatt a micróbák működése leáll. Egy házi komposztáló beindításához is legalább egy 1m x 1m x 1m -es kazlat kell létrehozni. Ez elég nagy ahhoz, hogy nedvességet és a szükséges hőt önmagától megtartsa. Fontos a kazal nedvesen tartása, de túl sok víz szagosodáshoz vezethet. Nem szabad a komposztot kiszáradni hagyni. A hasznos mikroorganizmusok nedves állapotok között működnek hatékonyan. Ha kiszáradnak, akkor nyugvó fázisba kerülnek lassítva ezzel a lebomlási folyamatokat.

  Hogyan kell komposztálni?

  A legjobb eredmények úgy érhetők el, ha a különböző nyesedékeket, maradványokat összekeverve rétegezzük. Alulra a legvastagabb részek kerülnek, mint gallyak, kukoricacsutka, kisebb fa zúzalék. Ezt követően lehet a zöld részeket, nyesedékeket, fű maradványokat egymásra rakni. Felhasználhatóak a növényi eredetű konyhai hulladékok is, mint krumplihéj stb. Nem szabad állati eredetű maradékot hozzáadni, mert ezekben felszaporodhat patogén ( emberekre is veszélyes ) baktérium. Soha ne adjon a komposzthoz kutya vagy macska ürüléket, melyek csakugyan tartalmazhatnak patogén mikroorganizmusokat.

  Ne legyen túl magas a komposzt max. 100 - 110 cm! Ez ideális, elkerülhető a túlzott összenyomódás. Nem szabad túlzottan összenyomni a komposztot, hisz az átalakító folyamatokhoz oxigénre van szükség. Ha túlságosan szorosra van taposva a kazal, akkor bűzölni fog. A 2-3 naponta történő mozgatással oxigén juttatható a kazal közé. E közben ellenőrizhető a komposzt nedvességtartalma is. Szükség esetén nedvesíteni kell a kazlat. Új réteg hozzáadása esetén lehet adagolni az Odormute™ Komposztáló formulát.

  Mikor van kész a komposzt?

  A komposzt akkor áll rendelkezésre, amikor teljesen föld illata és sötét színe van. Nem kell aggódi, nem lehet túlkomposztálni.

  Használati javaslat

  Az Odormute™ Komposztáló formula általános adagolása ( előzőleg már kezelt komposzt esetén ): 1 evőkanál / 4 liter langyos vízben elkeverve, kipermetezve a komposzt tetejére, új réteg rárakása esetén. Ezzel átitatva az új felső rétegét a kazalnak.

  Az Odormute™ Komposztáló formula adagolása ( új komposzt esetén ): 2 evőkanál / 4 liter langyos vízben elkeverve, kipermetezve a komposzt tetejére, ezzel átitatva a felső réteget.


  Odormute™ Composter Formula / Komposztáló formula ( por alakú koncentrátum 450gr, kb. 46 evőkanál).
  "Odormute™ Powder"

  Ára Br. 2 950.- Ft

  Egyedi ajánlat kérése nagyobb mennyiségre


  További háztartási és ipari felhasználású termékek


  Dogwatch

  Örök garanciás kerítésrendszer, mely állandóan "szemmel" tartja kutyáját.

  Lupine

  Lupine örök garanciás nyakörvek, hámok, pórázak.

  DT Systems

  Kiképzőnyakörvek, ugatásszabályozók, beeperek.

  Plexidoor

  A legjobb hőszigetelésű kutya és macska ajtók.