Kutya toalett, kutya WC kutyapiszok megsemmisítő

ODORMUTE ™ gazdaságosan, környezettudatosan a szagok ellen már 50 éve... mert működik!

 • hova tehetem a kutyapiszkot?
 • Kutya wc a kutyapiszok emésztő
 • kutya toalett a kutyapiszok megsemmisítés
 • Kutya wc, a kutyapiszok felszedés
 • Kutya wc, a kutyapiszok a kukában
 • kutya toalett a kutyapiszok a kertben
 • kutya toalett a kutyapelenka • Óvja környezetét, saját és kedvence egészségét környezetbarát termékek használatával!


 • Kutya wc, kutyapelenka

  A Doogie Dooley Működése

  Sokaknak gondot okoz a kutyapiszok megsemmisítése, eltávolítása a kertből. Nagyon is nagy kérdés volt ezidáig: hova tehetem a kutyapiszkot?

  A Doggie Dooley erre nyújt megoldást minden kertben, úgy, hogy szagmentesen, legyektől mentesen megsemmisíti a kutyapiszkot.

  Doggie Dooley az igazi kutya WC, kutya toalett.

  A Doggie Dooley nem más, mint egy miniatűr szennyvíztároló a kutyaürülék számára. Ez a szennyvíz rendszer úgy lett kitalálva, hogy működése során a szerves szárazanyag tartalmat folyékonnyá alakítja és a lebontási folyamatok révén valamint azok a vízzel együtt kezelten a talajba szivárogjanak. A kezelt szennyvíz a talajba szivárog. Ez a természetes átalakító folyamat egyébként is bekövetkezik hosszú időn keresztül, ha megfelelő mennyiségű víz áll rendelkezésre. Az enzimatikus emésztő tabletták ezt a folyamatot rendkívül felgyorsítják. A hasznos baktériumok, mint minden szennyvízben már jelen vannak lebontják a szervesanyagot. A hozzáadott enzimek felgyorsítják a szennyvíz kezelését ráadásul úgy, hogy kikerül néhány kellemetlen mellékhatást, mint pl. a bűzös szagokat a folyamat során.  A hely kiválasztása

  A kerten belül bárhova helyezhető a kutya WC, csak természetesen kerülni kell a fák gyökereit, zöldséges kerteket, gyümölcsfákat, kutakat és persze a fűnyíró utjába se legyen. Ha mégis a gyepre kerül, akkor ültessünk köré virágokat, tegyünk körbe téglát, követ, hogy ne sértsük meg a fűnyíróval( volt már rá példa, hogy cserélni kellett a tetejét!).

 • - A legjobb hely építményhez közel kb 1 méterre. Lehet ez a ház vagy a melléképület, fás, tároló, kerítés.

 • - Ügyelni kell a hely kiválasztásánál a vezetékek csövek jelenlétére.

 • - Arra is figyelni kell, hogy csaptól ne legyen túl távol, mert rendszeresen kell vizet adni a gödörbe. Olyan, mint egy toalett, rendszeresen le kell "húzni".

 • - Lehetőleg oda kerüljön, ahol csekély agyagréteg van. Szükséges van ugyanis a jó szivárgásra a működéshez.

 • - Ennek ellenőrzésére tesztet is lehet végezni. A meglévő gödörbe 20 liter vizet kell önteni és ha 24-48 órán belül elszivárog a víz akkor alkalmas a Doggie Dooley kialakításához.

 • A gödör kiásása

  Egy gödröt kell ásni, aminek 20 cm az átmérője és minimum 120-125 cm mély. Minél mélyebb a dödör annál több a befogadóképessége.

  Ügyelni kell arra, hogy az átmérő ne haladja meg a 30 cm-t, mert a műanyag szennyvíztető nem fog a gödör tetején illeszkedni.

  A laza talajok esetén figyelni kell az oldalfalak beolmlására vizzel való feltöltés során. Ezért a gödör kiásását követően szükséges a gödröt teljesen feltölteni és az erózióra figyelni. Ha erózió lép fel, akkor kőzuzalékkal kell feltölteni a gödröt 2/3 részéig ( 90 cm ) vagy egy 20 cm átmérőjű 90 cm hosszú PVC csövet kell a gödör aljáig letenni. A cső falára számos 6 mm -es lyukakat kell furni a víz elvezetéséhez.

  Majd a "szennyvíztároló" felső részéhez kell a gödröt kiszélesíteni. A gödör felső részében egy 20 cm mély és 38 cm átmérőjű kör alakú gödröt kell ásni. Ebbe a gödörbe a műanyag tároló tetejét kell süllyeszteni az oldalfalon lévő jelölésig.

  A Doggie Dooley összeszerelése

  A piramis alak 4 oldalfalból áll. Mindegyik oldalfalnak van 1 süllyesztett és egy domborított éle. Ezek az ellentétes élek tökéletesen passzolnak. A csomagban lévő csavarokkal lehet összeszerelni a paneleket.

  Érdemes először 2-2 panelt összecsavarozni, majd azokat összeszerelni.

  Fejjel lefele fordítva a piramist a fedelet kell rácsavarozni. A szettben lévő csavaranyák és csavarok szükségesek ehhez. A csavaranyákat belülről a helyükre kell tenni egyesével és a csavarokat pedig becsavarni.

  A kutya WC lesüllyesztése

  Az előre kiásott gödörbe kell helyezni a Doggie Dooley piramist. A megfelelő mélység ( oldalfalon lévő jelzés ) eléréséhez ha szükséges, akkor tovább kell mélyíteni a gödröt.

  A kutya WC teteje legyen vízszintes. Ha szükséges, akkor kővet, földet, téglát kell alátenni.

  Majd a piramist földdel kell körbe feltölteni a jelzésig. Egyszerre csak pár cm földet lehet tömöríteni. A rétegeket nem szabad túl tömöríteni, ne hajoljon be az oldalfal! Eső után lehet szükség van további földrétegre.

  A kutya WC beüzemelése

  Kezdetnek maximum csak 2-3 napnyi kutya ürülék tehető az emésztőgödörbe. Majd 1 db tablettát / kutya fel kell oldani4-5 liternyi meleg vízben. Az oldatot a már a gödör alján lévő kutyapiszokra kell önteni. Ezt követően fel kell tölteni vízzel a gödröt a tetejéig.

  A kutya piszok megsemmisítő napi üzemeltetése

  1. A kutyagumit minden nap tegye a megsemmisítőbe

  2. Minden héten egyszer adagolni kell a lebontó tablettát 4-5 liter melegvízben feloldva.

  3. Nem szabad elfelejteni a víz hozzáadását. Fontos az "öblítés". A gödörnek kiszáradnia nem szabad. A gyorsan elszivárgó vizet akár naponta pótolni kell. Az olyan talajokon ahol gyors a szivárgás ott hetente 2 alkalommal fel kell tölteni a megsemmisítőt két alkalommal.

  Amennyiben 2 kutya van, akkor növelni kell a tabletták számát kettőre hetente.

  Hogyan hozható ki a legtöbb a megsemmisítőből?

  Van néhány fontos dolog, amit be kell tartani, ahhoz, hogy tökéletesen működjön a kutya WC.

  1. 1. Víz, víz, víz!!!

   A víz a legfontosabb tényező minden emésztőben. Bármely szennyvíztárolónál nap, mint nap víz van adagolva a wc lehúzásával, a csapok megnyitásával. A kutyapiszok megsemmisítő esetében is legalább hetente két alkalommal fel kell tölteni a gödröt, de a napi vízadagolás a legjobb.

   A tabletta enzimtartalma nem aktiválódik mindaddig, amíg vízben fel nem oldódik. Az enzimek és baktériumok 7°C és 60°C között működnek a leghatékonyabban.

   A hozzáadandó víz mennyisége a talaj tulajdonságaitól függ. A jól működő emésztőben 1/4 - 1/2 - ig van tele szennyvízzel. A szennyvíz szint teljesen mindegy mekkora, mindaddig, amíg van szennyvízelvezetés és a kutyagumi híg állapotú. Ha a gödör alján a kutyapiszok kiszárad, akkor a lebontási folyamatok lelassulnak és meg is állhatnak.

   Nagyon fontos, hogy az emésztőben a tartalom fél-folyékony állapotban nedvesen maradjon, még akkor is ha a javasoltnál is sűrűbben kell adagolni a vizet.

  2. 2. Hőmérséklet.

   A hőmérséklet a lebontási folyamatok gyorsaságát befolyásolja. A működés 7°C -on indul be. Minden 10°C os emelkedés megduplázza a lebontási folyamatok gyorsaságát. A lebomlási folyamatok viszont tartósan 7°C alatt leállnak. Télen amíg fel lehet lapátolni a kutyagumit, addig adagolható a megsemmisítőbe. A gödörbe viszont érdemes meleg vizet önteni a hideg helyett. A kutya piszok az emésztő alján van, ami elég mélyen van ahhoz, hogy ne fagyjon meg. A kutya WC-t lehet folyamatosan használni egész télen, amíg a gödör alján 1/4-1/2 szintig szennyvíz van és a szivárgással sincs gond.

  3. 3. Szennyvíz elvezetés

   A szennyvíz távozása nagyon fontos része az emésztő működésének. Az emésztő működésének alapelve az, hogy emésztő enzimek és víz hozzáadásával a kutya ürüléket folyékony állapotúvá alakítsa, ami a gödörből a talajba szivárog. Ha nincs megfelelő elvezetés, szivárgás akkor nem működik a rendszer.

  4. 4. A kutya WC megfelelő működtetése

   Ahhoz, hogy működjön a kutyapiszok megsemmisítése, ahhoz rendszeresen lebontó tablettát kell adagolni minimum egyet hetente. Megfelelő mennyiségű víz hozzáadásával érhető el, hogy a kutyapiszok folyékonnyá alakítva a talajba elszivárogjon és normálisan működjön, mint, ahogy egy emésztőgödörnek kell.

  5. 5. A kiszáradt kutya WC beindítása

   A gödörbe annyi meleg vizet kell önteni, hogy ellepje a kutyaürüléket. A szokásos 1 tabletta helyett háromszoros dózist azaz 3 tablettát kell feloldani egy vödör vízben és a gödörbe önteni. A gödröt ezek után tele kell önteni vízzel. Néhány nap múlva ismételni kell a folyamatot, amíg a kutyaürülék szennyvízzé nem válik.

  6. 6. Több kutya WC alkalmazása / több, mint 2 kutya

   Kennelek ahol több kutya WC is van ott a napi vagy akár heti csúsztatásos használat nagyban növelheti a kapacitást.

  Mi is az a lebontó tabletta?

  A tabletta tartalma teljesen környezetbarát, biztonságos és nem mérgező, de mindenképp távol kell tartani gyerekektől és állatoktól.

  Szembe, nyílt sebbe ne kerüljön, mert irritációt okozhat! Nem szabad lenyelni! Nem szabad egyéb vegyszereket alkalmazni, mint például klór tartalmú, savas, lúgos tisztítószerek, amik a biológiai folyamatokat gátolják!

  Elsősegély: ha szembe került, akkor legalább 15 percen át vizzel kell mosni. Ha nyílt sebbe került, akkor vízzel és szappannal kell kimosni a sebet. Ha bevették, akkor a szájat ás torkot vizzel kell öblíteni. Ha irritáció lép fel akkor egyből orvoshoz kell fordulni.

  Kémiai összetétel: Proteáz és egyéb lebontó enzimek alkotják a tablettát.

  Nem tartalmaz embereket megbetegítő, veszélyes, patogén baktériumokat. Az enzimek fehérjemolekulák, amik ártalmatlan aminosavakra bomlanak.

  Gyakran ismételt kérdések

  Mi történik, akkor ha hosszabb időre nem használom a megsemmisítő kutya WC-t?

  Fontos, hogy a kutya ürüléket napi szinten az emésztőbe tegyük. Ha hosszabb időn keresztűl nincs a kutya WC használatban 1-2 hét vagy akár hosszabb ideig, akkor a rendszert újra lehet indítani. Azaz háromszoros tabletta mennyiség szükséges valamint addig adagolni a vizet, amíg a kutyaürülék szennyvízzé nem válik.

  Használható-e a Doggie Dooley kutya WC a téli hónapokban?

  A Doggie Dooley egy igen ellenálló műanyagból készült. Nem fog megrepedni vagy széttörni a hidegben normális alkalmazás mellett. Télen amíg fel lehet lapátolni a kutyagumit, addig adagolható a megsemmisítőbe. A gödörbe viszont érdemes meleg vizet önteni a hideg helyett. A kutya piszok az emésztő alján van, ami elég mélyen van ahhoz, hogy ne fagyjon meg. A kutya WC-t lehet folyamatosan használni egész télen, amíg a gödör alján 1/4-1/2 szintig szennyvíz van és a szivárgással sincs gond. Tehát, ha az emésztő működik, akkor lehet folytatni a használatot

  Vannak-e legyek az emésztő körül?

  Ilyen előfordulhat, ha a legyek a kutyaürülékre petéztek, mielőtt az bele került volna az emésztőbe. Azonban, ha a tartalom nem szárad ki, akkor a legyek petéi ki sem tudnak kelni. Tehát ha a kutya WC rendesen üzemeltetve van, akkor nincs légy a WC körül.


  Doggie Dooley kutya WC 3535 típus ( 1 nagy vagy 2 kistermetű kutyának )
  Doogie Dooley a kutya wc

  Ára Br. 16 900.- Ft  Doggie Dooley kutya WC 3800X típus ( 2 nagy vagy 4 kistermetű kutyának )
  kutyapiszok megsemmisítő szer

  Ára Br. 34 900.- Ft  Odormute Waste Terminator Tablets ( tabletta alakú koncentrátum, 100 db-os kiszerelés )
  kutyapiszok megsemmisítő por

  Ára Br. 14 990.- Ft  Odormute Waste Terminator Powder ( por alakú koncentrátum, 360g )
  kutyapiszok megsemmisítő készítmény

  Ára Br. 6 800.- Ft  Odormute Waste Terminator Powder ( por alakú koncentrátum, 1120g )
  hova rakjam a kutyapiszkot?

  Ára Br. 18 200.- Ft
  Dogwatch

  Örök garanciás kerítésrendszer, mely állandóan "szemmel" tartja kutyáját.

  Lupine

  Lupine örök garanciás nyakörvek, hámok, pórázak.

  DT Systems

  Kiképzőnyakörvek, ugatásszabályozók, beeperek.

  Plexidoor

  A legjobb hőszigetelésű kutya és macska ajtók.