Gyakran ismételt kérdések

Ártalmas-e, veszélyes-e a készítmény gyerekekre, háziállatokra vagy növényekre?

Az Odormute készítmény nem vegyszer, hanem egyébként is a természetben előforduló enzimek! Az Odormute nem veszélyes és nem ártalmas az élővilágra. A gumikesztyű alkalmazása javasolt, hogy minden kételyt eloszlasson a felhasználó.

Használható-e az Odormute más kemikáliákkal?

Nem javasolt más szerek együttes használata Odormute-tal, mivel azok tartósan konzerválhatják a szagokat. Ezért is javasolt az Odormute szagtalanítást elvégezni először, majd az illatosítást egyéb szerekkel.

Mire használható az Odormute™ Powder általános szagtalanító készítmény?

A készítmény bármilyen természetes eredetű szagot megszüntet. Lehet az kutya vagy macska vizelet, büdös kuka vagy konténer, hűtőszekrény, fagyasztóláda.

Használható-e Odormute™ keleti vagy gyapjú szőnyegen, bőr felületen, fán?

Odormute™ nem ajánlott az említett felületeken, mert ezek a felületek vízes áztatás során sérülhetnek. A készítményt használva az anyagot be kell "áztatni", hogy az oldat minden szagot megszüntessen. Amennyiben a fa felület nem porózus, hanem pl. lakkozott, akkor az Odormute sikeresen alkalmazható.

Használható-e az Odormute oldat betonon?

Igen! Mivel a beton pórusos anyag, így valószínű a kezelést meg kell ismételni akár többször, ha a beton sokáig, folytonosan ki volt téve a szagokat előidéző pl. vizeletnek. Az egymást követő kezelések között a felületet érdemes forró vízzel átöblíteni. Kezelések között a felületnek ki kell száradnia. Ha már valamilyen vegyszerrel kezelve volt a felület, akkor az nehezíti a szag eltávolítását sőt meg is akadályozhatja azt.

Kikeverhető-e az Odormute jővőbeni használatra?

Amint az enzimek hidratálódnak, aktiválódnak és nagyjából 8 óráig fejtik ki hatásukat. Így nem javasoljuk a készítmény előre kikeverését.

Használható-e hideg víz a keveréshez?

Használható amennyiben a víz hőmérséklete 7 - 60 °C közötti. Az ideális vízhőmérséklet: 20 - 32 °C az oldat elkészítéséhez. A 60 °C fölötti hőmérséklet elpusztítja az enzimeket.

Mi az a vékony fehér por, ami a kezelést és száradást követően visszamarad?

Az Odormute oldat teljesen át kell áztassa a kezelt anyagot, ahhoz, hogy mindenhol teljesen megszüntesse a szagokat. A készítmény tartalmaz szódabikarbónát is, ami kezelést követően vékony rétegben visszamaradhat, de ez nem jelent semmi veszélyt illetve könnyen kiporszívózható vagy meleg vizes ronggyal feltörölhető.

Mi az eltarthatósága az Odormute készítményeknek?

A készítmény eltarthatósága 8 év. Hűvös, száraz, nedvességtől, párától mentes helyen tartandó.

Mi történik akkor, ha a kezelés után is érezhető szag a kezelt helyen?

Fontos, hogy a használati útmutatónak megfelelően alkalmazzuk a készítményt a megfelelő koncentrációban. A készítménynek teljesen át kell áztatnia a kezelt felületet, hogy mindenhol ki tudja fejteni a hatását és annak teljesen ki kell száradnia, hogy eltüntesse a szagokat. Ha a kezelendő anyag túl vastag, akkor több kezelés is szükséges lehet, hogy a szagot mindenhol felszámolhassa az Odormute készítmény.

Háztartási és ipari felhasználású termékek


Dogwatch

Örök garanciás kerítésrendszer, mely állandóan "szemmel" tartja kutyáját.

Lupine

Lupine örök garanciás nyakörvek, hámok, pórázak.

DT Systems

Kiképzőnyakörvek, ugatásszabályozók, beeperek.

Plexidoor

A legjobb hőszigetelésű kutya és macska ajtók.